Tort Fanta

de bursulica in Torturi, 19 Mar 2012 | 10568 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • 5 linguri apa
  • 2-3 lingurite cacao
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri zahar
  • Crema:
  • 250 gr. margarina
  • 250 gr. zahar
  • 450 gr. branza de vaci
  • Glazura Fanta:
  • 2 plicuri budinca (de frisca sau vanilie)
  • 750 ml. suc fanta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Fanta:

Blatul: batem albusul spuma, adaugam galbenusul frecat cu zaharul, adaugam faina, cacao, uleiul, praful de copt (stins cu zeama de lamaie) si cele 5 linguri de apa. Se coace intr-o tava tapetata cu margine detasabila. Dupa ce se raceste il desprindem de pe tava, il taiem in doua, il ungem cu crema si-l reasezam in tava. 

Urmeaza sa punem crema deasupra si glazura iar marginea detasabila va tine totul pana a doua zi cand glazura va fi intarita, abia atunci vom indeparta marginea de la tava.

Crema: amestecam margarina, zaharul si branza de vaci. Il punem peste blat.

Glazura Fanta: fierbem cele doua budinci cu 750 ml. suc de fanta, (eventual adaugam 2-3 linguri de zahar). Il turnam caldut peste crema de branza.

Tortul se va tine la rece pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Fanta" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oreo Cheesecake